Zeleninová polévka s fazolemi a rýží
110 min.
Ingredience
- 60gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyBrambory
- 3kusyCeler řapíkatý
- 350gramůKapusta hlávková
- 420gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 4lžíceSýr Parmezán
- 100gramůFazole cannellini
- 100gramůFazole červené
- 2lžíceOlej olivový
- 3lžíceRýže loupaná
- 1,5lžičkyMajoránka
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nadrobno posekáme slaninu a oloupanou cibuli, stroužek česneku oloupeme a prolisujeme, oškrábeme a na malé kousky pokrájíme mrkev, brambory. Tři natě řapíkatého celeru pokrájíme na tenké plátky, čtvrtku kapusty nasekáme na tenké proužky, rozmixujeme konzervu rajčat i se šťávou. Sýr Parmezán nahrubo nastrouháme.
- 2Den předem si namočíme fazole cannelini a červené fazole tak, aby byly zcela zalité vodou. Před použitím vodu z fazolí slijeme, ve velkém hrnci na předehřátém oleji smažíme slaninu, česnek a cibuli 5 minut, až cibule zesklovatí, pak přidáme mrkev a brambory s celerovou natí, které smažíme ještě minutu.
- 3Osmaženou směs zalijeme drůbežím vývarem, přidáme kapustu, rajčata, rýži, fazole a sušené bylinky. Osolíme, opepříme, uvedeme do varu. Prudce vaříme 10 minut, potom za občasného míchání na středním ohni vaříme ještě hodinu, až fazole změknou.
- 4Servírujeme posypané strouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.