Zeleninová polévka s fazolemi a rýží

110 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nadrobno posekáme slaninu a oloupanou cibuli, stroužek česneku oloupeme a prolisujeme, oškrábeme a na malé kousky pokrájíme mrkev, brambory. Tři natě řapíkatého celeru pokrájíme na tenké plátky, čtvrtku kapusty nasekáme na tenké proužky, rozmixujeme konzervu rajčat i se šťávou. Sýr Parmezán nahrubo nastrouháme.
  • 2
    Den předem si namočíme fazole cannelini a červené fazole tak, aby byly zcela zalité vodou. Před použitím vodu z fazolí slijeme, ve velkém hrnci na předehřátém oleji smažíme slaninu, česnek a cibuli 5 minut, až cibule zesklovatí, pak přidáme mrkev a brambory s celerovou natí, které smažíme ještě minutu.
  • 3
    Osmaženou směs zalijeme drůbežím vývarem, přidáme kapustu, rajčata, rýži, fazole a sušené bylinky. Osolíme, opepříme, uvedeme do varu. Prudce vaříme 10 minut, potom za občasného míchání na středním ohni vaříme ještě hodinu, až fazole změknou.
  • 4
    Servírujeme posypané strouhaným parmazánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.