Zeleninová polévka s masem

60 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
13 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propranou rýži dáme do hrnce, zalijeme 2.5 dl horké vody,
  • 2
    přikryjeme poklicí, v předehřáté troubě vaříme 15 minut, a poté necháme vychladnout.
  • 3
    Maso omyjeme, nakrájíme na kousky, na mlýnku na mase pomeleme do misky, přidáme celá vejce, oloupaný a prolisovaný česnek, uvařenou rýži, sůl, pepř, mletou papriku, nasekanou petrželovou nať, rukou důkladně promícháme a dlaněmi tvarujeme malé kuličky.
  • 4
    Mrkev, celer a petržel dobře omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na tenké nudle a vše dáme do hrnce. Zeleninu zalijeme vodou a vaříme do jejího změknutí a přípravy vývaru. Když je zelenina měkká, tak do vařícího vývaru pokládáme připravené masové kuličky, přilijeme protlak a kečup, polévku podle chuti osolíme, posypeme mletou paprikou, vložíme drobně nasekaný pórek a pod poklici povaříme ještě 5 minut.
  • 5
    Uvařenou polévku stáhneme z ohně, necháme chvilku přiklopenou odpočinout, a potom porcujeme na hluboké talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.