Zeleninová polévka s masem
60 min.
Ingredience
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler řapíkatý
- 100gramůPetržel kořen
- 2,5litryVoda pitná
- 30gramůPórek
- 20gramůPetržel kudrnka
- 2lžíceKečup ostrý
- 1lžičkaSůl
- 40gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Masové kuličky
- 2kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůRýže loupaná
- 2,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 20gramůPetržel - nať
- 700gramůHovězí maso přední
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
13 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Propranou rýži dáme do hrnce, zalijeme 2.5 dl horké vody,
- 2přikryjeme poklicí, v předehřáté troubě vaříme 15 minut, a poté necháme vychladnout.
- 3Maso omyjeme, nakrájíme na kousky, na mlýnku na mase pomeleme do misky, přidáme celá vejce, oloupaný a prolisovaný česnek, uvařenou rýži, sůl, pepř, mletou papriku, nasekanou petrželovou nať, rukou důkladně promícháme a dlaněmi tvarujeme malé kuličky.
- 4Mrkev, celer a petržel dobře omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na tenké nudle a vše dáme do hrnce. Zeleninu zalijeme vodou a vaříme do jejího změknutí a přípravy vývaru. Když je zelenina měkká, tak do vařícího vývaru pokládáme připravené masové kuličky, přilijeme protlak a kečup, polévku podle chuti osolíme, posypeme mletou paprikou, vložíme drobně nasekaný pórek a pod poklici povaříme ještě 5 minut.
- 5Uvařenou polévku stáhneme z ohně, necháme chvilku přiklopenou odpočinout, a potom porcujeme na hluboké talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.