Zeleninová polévka se šunkou

145 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
34 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
16 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dušenou šunku pokrájíme na nudličky.
  • 2
    Očištěnou a omytou mrkev, celer a petržel pokrájíme na nudličky. Petržel kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 3
    Omytou brokolici Romanesco a květák rozdělíme na růžičky.
  • 4
    V hrnci na rozpuštěném bylinkovém másle podusíme kořeněnou zeleninu.
  • 5
    Přilijeme 1 litr zeleninového bujonu a pomalu vaříme 5 - 6 minut.
  • 6
    Ochutíme solí, černým pepřem, pastou Pesto, 3 lžícemi Sherry brandy, vložíme pokrájenou šunku a vaříme ještě přibližně 2 minuty.
  • 7
    V hrnečku rozkvedláme vejce se strouhankou a pak je opatrně vlijeme do polévky a vaříme 1 minutu.
  • 8
    Porce posypeme petrželkou kudrnkou a podáváme.
  • 9
    Zeleninový bujon [30258]:
  • 10
    Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.
  • 11
    V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.
  • 12
    Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,
  • 13
    svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.
  • 14
    Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.
  • 15
    Případně dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.