Zeleninová polévka se šunkou
145 min.
Ingredience
- Zeleninový bujon [30258]
- 2kusyBobkový list
- 250gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 4kusyJalovec
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůMrkev kořen
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 200gramůPetržel kořen
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůPórek
- 2lžíceSůl mořská
- 200gramůTuřín
- 0,5litrVíno růžové
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaLibeček
- 150gramůŠunka dušená
- 100gramůMrkev kořen
- 250gramůCeler bulvový
- 200gramůPetržel kořen
- 3lžíceMáslo bylinkové
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžícePesto
- 3lžíceSherry brandy
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceStrouhanka
- 150gramůKvěták
- 1lžícePetržel kudrnka
- 200gramůRomanesco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
34 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
16 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Dušenou šunku pokrájíme na nudličky.
- 2Očištěnou a omytou mrkev, celer a petržel pokrájíme na nudličky. Petržel kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.
- 3Omytou brokolici Romanesco a květák rozdělíme na růžičky.
- 4V hrnci na rozpuštěném bylinkovém másle podusíme kořeněnou zeleninu.
- 5Přilijeme 1 litr zeleninového bujonu a pomalu vaříme 5 - 6 minut.
- 6Ochutíme solí, černým pepřem, pastou Pesto, 3 lžícemi Sherry brandy, vložíme pokrájenou šunku a vaříme ještě přibližně 2 minuty.
- 7V hrnečku rozkvedláme vejce se strouhankou a pak je opatrně vlijeme do polévky a vaříme 1 minutu.
- 8Porce posypeme petrželkou kudrnkou a podáváme.
- 9Zeleninový bujon [30258]:
- 10Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.
- 11V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.
- 12Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,
- 13svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.
- 14Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.
- 15Případně dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.