Zeleninová polévka se šunkou a sýrem

145 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
33 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
11 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibule drobně pokrájíme, oloupaný česnek prolisujeme. Očištěnou karotku pokrájíme na nudličky. Jarní cibulku – nať omyjeme a pokrájíme na kroužky a odložíme do misky ( použijeme ji na ozdobu).
  • 2
    Vařenou šunku pokrájíme na tenké hranolky. Sýr parmezán nastrouháme.
  • 3
    V hrnci na rozpuštěném másle a oleji zpěníme cibuli dozlatova, pak přidáme karotku a dusíme 4 minuty.
  • 4
    Přimícháme šunku a zalijeme 1 litrem zeleninového bujonu. Přivedeme k varu, snížíme teplotu, dochutíme solí, pepřem a mletou červenou paprikou a vaříme 5-6 minut.
  • 5
    Každou porci podáváme posypanou kroužky jarní cibulky a parmezánem.
  • 6
    Zeleninový bujon [30258]:
  • 7
    Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.
  • 8
    V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.
  • 9
    Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,
  • 10
    svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.
  • 11
    Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.
  • 12
    Případně dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.