Zeleninová polévka z Janova

155 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.
  • 2
    Špenát očistíme a natrháme na kousky. Rajčata sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na drobné kostky stejně jako brambory, mrkev, cukety a dva řapíky celeru. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, tři stroužky česneku na plátky, fazolky na kousky.
  • 3
    Vše smícháme v silnostěnném hrnci spolu se čtyřmi lžícemi oleje, vývarem, solí a pepřem. Polévku vaříme zhruba hodinu a půl.
  • 4
    V mezičase si připravíme pesto utřením dvou stroužků česneku, oříšků, parmazánu a oleje. Uložíme pod fólií do chladničky.
  • 5
    Po půldruhé hodině vsypeme do polévky těstoviny a dál vaříme asi deset minut. Poté polévku odstavíme, vmícháme pesto a necháme asi pět minut odstát. Polévku podáváme se strouhaným parmazánem, který servírujeme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.