Zeleninová polévka z Janova
155 min.
Ingredience
- 120gramůBazalka
- 220gramůRajčata
- 2kusyCeler řapíkatý
- 2kusyBrambory
- 120gramůFazolové lusky zelené
- 2kusyCuketa
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 140gramůTěstoviny Conchiglie
- 25gramůOříšky piniové
- 2kusyMrkev kořen
- 2litryVývar drůbeží
- 5stroužkůČesnek
- 2kusyCibule
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 60gramůSýr Parmezán
- 125mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.
- 2Špenát očistíme a natrháme na kousky. Rajčata sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na drobné kostky stejně jako brambory, mrkev, cukety a dva řapíky celeru. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, tři stroužky česneku na plátky, fazolky na kousky.
- 3Vše smícháme v silnostěnném hrnci spolu se čtyřmi lžícemi oleje, vývarem, solí a pepřem. Polévku vaříme zhruba hodinu a půl.
- 4V mezičase si připravíme pesto utřením dvou stroužků česneku, oříšků, parmazánu a oleje. Uložíme pod fólií do chladničky.
- 5Po půldruhé hodině vsypeme do polévky těstoviny a dál vaříme asi deset minut. Poté polévku odstavíme, vmícháme pesto a necháme asi pět minut odstát. Polévku podáváme se strouhaným parmazánem, který servírujeme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.