Zeleninová směs ve woku s tofu
50 min.
Ingredience
- 2lžíceUcho Jidášovo
- 4lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžičkyOlej sezamový
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 200gramůZelí čínské
- 200gramůPaprika červená
- 200gramůPórek
- 200gramůHrachové lusky
- 200gramůFazolové výhonky
- 200gramůKukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu
- 1kusZázvor celý
- 3kusyŠalotka
- 1kusChilli paprička
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme cca 20 min. louhovat. Mezitím smícháme sójovou omáčku s rýžovým vínem, sezamovým olejem a vývarem. Sýr nakrájíme na malé kostky. Zeleninu omyjeme, očistíme, případně oloupeme. Zelí a papriku nasekáme na nudličky, pórek nakrájíme na kolečka, hrachové lusky přepůlíme, kukuřičné klásky scedíme, necháme okapat a rozpůlíme. Šalotku, česnek a zázvor oloupeme a najemno nakrájíme. Chilli papričku očistíme a nasekáme na kroužky.
- 2Rozpálíme wok, vlijeme podzemnicový olej a orestujeme na něm nejprve ze všech stran tofu. Vyjmeme a odložíme. Ve zbytku tuku za stálého míchání osmahneme zázvor, česnek, šalotku a chilli. Přidáme papriku, pórek, na kousky nakrájené houby a cca 3 min. smažíme.
- 3Nakonec vmícháme zelí, hrachové lusky, celé výhonky, kukuřičky. Vrátíme zpět tofu a restujeme ještě cca 2 min. Přilijeme směs omáčky a vína, promícháme, dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.