Zeleninová tortilla se sýrem
60 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 4kusyBrambory
- 80gramůZakysaná smetana
- 150gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1kusPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 5kusůVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 5lžicOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
32 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém oleji osmažíme najemno nasekanou cibuli, doplníme prolisovaným česnekem a na kostičky nakrájenou paprikou. Smažíme asi 10 minut a necháme vychladnout.
- 2K připravené zeleninové směsi přimícháme uvařené a na kostky nakrájené brambory, rozšlehaná vejce, čerstvě nastrouhaný ovčí sýr tvrdého typu a petrželku. Dochutíme solí a pepřem.
- 3Pokrm vložíme do zapékací misky vyložené alobalem a dobře vymazané olejem. Pečeme v troubě, kterou jsme předehřáli na 180°C. Podáváme horké, nakrájené na dílky, nebo jako jednohubky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.