Zeleninové jehněčí válečky
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusCibulka jarní
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžičkyKmín drcený
- 750gramůJehněčí maso mleté
- 1kusBazalka
- 170mililitrůMléko polotučné
- 2,5šálkyPassata (drcená rajčata)
- 1decilitrOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1šálekMouka polohrubá
- 1šálekStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
975 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
72 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Spojíme strouhanku, mléko, jehněčí, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, kmín, nasekanou petrželku, sůl a pepř.
- 2Ze směsi vytvoříme několik malých válečků, obalíme je v mouce a osm minut smažíme v oleji ze všech stran, pak je necháme okapat.
- 3Passatu, bobkový list, cukr a celou cibulku, dusíme dvacet minut. Pak přidáme válečky a vaříme je dalších deset minut.
- 4Pokrm podáváme ozdobený bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.