Zeleninové kebaby v Pita chlebu
65 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 2kusyCuketa
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceBazalka
- 6lžicOlej olivový
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaOregano sušené
- 4plátkyChléb Pita
- 1lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lilky podélně nakrájíme na plátky silné 1cm, osolíme je, zatížíme prkénkem a necháme asi 30 minut uležet.
- 2Na marinádu smícháme v misce olej, cayenský pepř, mletou papriku, oregano, bazalku, tymián, sůl a pepř.
- 3Plátky lilku omyjeme pod studenou vodou a naložíme do připravené marinády. Přikryjeme fólií a necháme v chladničce 1 hodinu.
- 4Cukety nakrájené na plátky a papriky nakrájené na nudličky zakapeme olivovým olejem. Spolu s marinovanými plátky lilku vložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Krátce před koncem pečení do trouby dáme prohřát Pita chleby asi na 2 minuty.
- 5Pita chleby naplníme upečenou zeleninou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.