Zeleninové lasagne s bešamelovou omáčkou

105 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
28 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí osolené vodě vaříme lasagne podle návodu na obalu. Poté je ponoříme do mísy se studenou vodou, aby se neslepily.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek.
  • 3
    Lilek, cuketu a papriky omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme na pánev k cibuli a česneku. Poté přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme, dokud zelenina není měkká. Během vaření ředíme zeleninovým vývarem.
  • 4
    Bešamelovou omáčku si připravíme tak, že v kastrůlku rozpálíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku, přilijeme mléko a za stálého míchání necháme zhoustnout, nakonec přimícháme najemno nastrouhaný parmezán. Vše důkladně promícháme tak, aby se sýr v omáčce rozpustil. Nakonec osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
  • 5
    Zapékací mísu vymažeme máslem, nalijeme do ní polovinu bešamelové omáčky, poté mísu vyložíme lasagnemi, na ně dáme zeleninovou směs, znovu poklademe lasagnemi a zeleninovou směsí a nakonec opět poklademe lasagnemi, které přelijeme zbytkem bešamelové omáčky a posypeme nastrouhaným ementálem. Lasagne vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme asi 35 minut. Před podáváním zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.