Zeleninové lečo po francouzsku

40 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme si vodu, ve které spaříme rajčata, rozkrájíme je na čtvrtiny a odstraníme semínka. Omyjeme lilek a cuketu. Nakrájíme zeleninu na plátky. Lilkové plátky posolíme a nechám 20 minut odležet. Papriky omyjeme a rozpůlíme, pokrájíme je na nudličky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a rozmačkáme.
  • 2
    Na velké pánvi rozehřejeme olej a vložíme cibuli a česnek. Podusíme a přidáme rajčata a papriky. Zalijeme vínem a dusíme 10 minut.
  • 3
    Vmícháme cuketu a lilek. Osolíme a opepříme. Přidáme rozmarýn a tymián. Pokud chceme, aby lečo bylo husté a měkké, dusíme ho ještě o 10 minut déle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.