Zeleninové lečo po francouzsku
40 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 1kusLilek
- 1kusCuketa
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 3kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 50gramůTymián čerstvý
- 50gramůRozmarýn čerstvý
- 5lžicVíno bílé
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme si vodu, ve které spaříme rajčata, rozkrájíme je na čtvrtiny a odstraníme semínka. Omyjeme lilek a cuketu. Nakrájíme zeleninu na plátky. Lilkové plátky posolíme a nechám 20 minut odležet. Papriky omyjeme a rozpůlíme, pokrájíme je na nudličky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a rozmačkáme.
- 2Na velké pánvi rozehřejeme olej a vložíme cibuli a česnek. Podusíme a přidáme rajčata a papriky. Zalijeme vínem a dusíme 10 minut.
- 3Vmícháme cuketu a lilek. Osolíme a opepříme. Přidáme rozmarýn a tymián. Pokud chceme, aby lečo bylo husté a měkké, dusíme ho ještě o 10 minut déle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.