Zeleninové rizoto s krabím masem
45 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusPaprika zelená
- 300gramůRýže loupaná
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kusBujón slepičí
- 80gramůHrášek mražený
- 120gramůKrab
- 120gramůSýr Čedar
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na vymazání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
24 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, celer a mrkev očistíme a rozkrájíme na kostičky. Papriku zbavíme semen a pokrájíme na krátké nudličky, petrželovou nať jemně nasekáme, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme, zmražený hrášek přelijeme vodou, necháme okapat. Deset minut vaříme ve vodě slepičí bujón, poté ho necháme vychladnout.
- 2V silnostěnném kastrolu na oleji zpěníme cibuli, přidáme mrkev a petržel. Když zelenina zesklovatí, přisypeme rýži s paprikou, zalijeme vývarem, vmícháme česnek, osolíme, opepříme. Pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba 15 minut, až se vývar téměř vsákne. Do rýže vmícháme hrášek a pod poklicí necháme vývar úplně vstřebat, opatrně vmícháme krabí konzervu i s nálevem.
- 3Rizoto vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem, povrch urovnáme, zasypeme sýrem a rizoto zhruba 5 minut zapékáme ve středně předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.