Zeleninové špagety

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
14 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omyjeme a na půlky nakrájíme rajčata, zbavíme je slupky a nakrájíme na malé kousky. Do vařící vody vložíme bezvaječné špagety a uvaříme je dle návodu. Mezitím v zeleninovém vývaru trochu povaříme brokolici. Na rozpáleném olivovém oleji podusíme česnek s cibulí. Přidáme rajčata a podusíme ještě asi 5 minut. Přidáme rajčatový protlak a řádně promícháme, přidáme brokolici, vše zalijeme zeleninovým vývarem a dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vaříme dalších přibližně 5 minut tak, aby brokolice byla ještě křupavá. Scedíme a necháme okapat uvařené špagety. Poté je naložíme do hlubokých talířů a zalijeme hotovou omáčkou. Zasypeme kukuřicí, omytou a najemno nasekanou čerstvou bazalkou a šalvějí, nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.