Zeleninové špagety
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2kusyRajčata
- 200gramůŠpagety celozrnné
- 200gramůBrokolice
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 10mililitrůOlej olivový
- 100gramůKukuřice mražená
- 2špetkyBazalka
- 2špetkyŠalvěj čerstvá
- 2lžičkySýr Parmezán
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkyProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
14 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omyjeme a na půlky nakrájíme rajčata, zbavíme je slupky a nakrájíme na malé kousky. Do vařící vody vložíme bezvaječné špagety a uvaříme je dle návodu. Mezitím v zeleninovém vývaru trochu povaříme brokolici. Na rozpáleném olivovém oleji podusíme česnek s cibulí. Přidáme rajčata a podusíme ještě asi 5 minut. Přidáme rajčatový protlak a řádně promícháme, přidáme brokolici, vše zalijeme zeleninovým vývarem a dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vaříme dalších přibližně 5 minut tak, aby brokolice byla ještě křupavá. Scedíme a necháme okapat uvařené špagety. Poté je naložíme do hlubokých talířů a zalijeme hotovou omáčkou. Zasypeme kukuřicí, omytou a najemno nasekanou čerstvou bazalkou a šalvějí, nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.