Zeleninový červený salát

34 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
15 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli i česnek nakrájíme na tenké pásky, které vložíme do misky. Pokapeme olejem, polijeme pomerančovou šťávou, dochutíme solí, pepřem, půlkou drobně nasekané chilli papričky, vše dohromady důkladně promícháme a necháme 30 minut odležet v lednici.
  • 2
    Zelí nakrájíme nebo nakrouháme, povaříme v hrnci se špetkou soli v octové vodě 3 - 4 minuty. Zelí scedíme, necháme okapat a vychladnout. Nakonec je smícháme s vychladlou cibulí, dochutíme cukrem, posypeme nasekanou petrželovou natí a promícháme.
  • 3
    Vychlazený salát podáváme na jednotlivých talířích, anebo salátových miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.