Zeleninový červený salát
34 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 300gramůZelí hlávkové červené
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceCukr krupice
- 20gramůPetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
15 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli i česnek nakrájíme na tenké pásky, které vložíme do misky. Pokapeme olejem, polijeme pomerančovou šťávou, dochutíme solí, pepřem, půlkou drobně nasekané chilli papričky, vše dohromady důkladně promícháme a necháme 30 minut odležet v lednici.
- 2Zelí nakrájíme nebo nakrouháme, povaříme v hrnci se špetkou soli v octové vodě 3 - 4 minuty. Zelí scedíme, necháme okapat a vychladnout. Nakonec je smícháme s vychladlou cibulí, dochutíme cukrem, posypeme nasekanou petrželovou natí a promícháme.
- 3Vychlazený salát podáváme na jednotlivých talířích, anebo salátových miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.