Zeleninový koláč s čočkou
45 min.

Ingredience
- 800gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůČočka červená
- 1kusCibule
- 1kusLilek
- 200gramůCeler řapíkatý
- 1kusPetržel - nať
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1špetkaKmín římský
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, oloupeme a vaříme v osolené vroucí vodě 20 minut. Slijeme a odložíme. V kastrolu přivedeme k varu 300 ml vody, přidáme čočku, osolíme a necháme 5 minut vařit. Stáhneme ze sporáku, necháme 10 minut bobtnat, poté slijeme.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Lilek omyjeme a nakrájíme také na kostičky. Celer očistíme a nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a lístky najemno nasekáme. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia.
- 3V kastrolu rozpálíme olej a cibuli na něm osmažíme. Přidáme mrkev a lilek a opékáme asi 3 minuty. Vmícháme celer, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme asi 5 minut. Kastrol sundáme ze sporáku, přidáme čočku a téměř všechnu petrželku, podle chutí ještě osolíme, opepříme a přidáme kmín.
- 4Brambory rozmačkáme, přidáme smetanu a osolíme.
- 5Na dno zapékací mísy dáme zeleninu, na ni rozložíme bramborové pyré a dáme zapéct do trouby. Po upečení posypeme petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.