Zeleninový koláč s čočkou

45 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oloupeme a vaříme v osolené vroucí vodě 20 minut. Slijeme a odložíme. V kastrolu přivedeme k varu 300 ml vody, přidáme čočku, osolíme a necháme 5 minut vařit. Stáhneme ze sporáku, necháme 10 minut bobtnat, poté slijeme.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Lilek omyjeme a nakrájíme také na kostičky. Celer očistíme a nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a lístky najemno nasekáme. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia.
  • 3
    V kastrolu rozpálíme olej a cibuli na něm osmažíme. Přidáme mrkev a lilek a opékáme asi 3 minuty. Vmícháme celer, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme asi 5 minut. Kastrol sundáme ze sporáku, přidáme čočku a téměř všechnu petrželku, podle chutí ještě osolíme, opepříme a přidáme kmín.
  • 4
    Brambory rozmačkáme, přidáme smetanu a osolíme.
  • 5
    Na dno zapékací mísy dáme zeleninu, na ni rozložíme bramborové pyré a dáme zapéct do trouby. Po upečení posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.