Zeleninový nákyp se sojovou smetanou
75 min.
Ingredience
- 300gramůBrokolice
- 300gramůBrambory
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
- 200mililitrůSmetana sójová
- 150mililitrůMléko sójové
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 10gramůKari koření
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 25gramůOlej olivový extra panenský
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, brokolici rozebereme na růžičky, žampiony nakrájíme na plátky.
- 2Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přidáme brambory s brokolicí a vaříme zvolna 20 minut doměkka. Plátky žampionů osmahneme v pánvi na oleji. Do pekáčku nasypeme okapanou zeleninu a přidáme žampiony i s výpekem. Do misky nalijeme sojovou smetanu, přidáme sůl, pepř, sojové mléko, kari koření, žloutek, přisypeme mouku a promícháme. Směs nalijeme do pekáčku, promícháme, posypeme strouhaným ementálem, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut.
- 3Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a teplý podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.