Zeleninový salát s chřestem

50 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody. Brambory oloupeme a pokrájíme na špalíčky. Chřest oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Kedlubny očistíme, omyjeme a nakrájíme na hranolky.
  • 2
    Brabory vložíme do vroucí vody, po 5 minutách přidáme chřest a kedlubny, vaříme dalších 10 minut. Vařenou zeleninu slijeme a necháme okapat.
  • 3
    Na marinádu oloupeme česnek a šalotku, obojí nasekáme na jemno. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kroužky.
  • 4
    Pažitku omyjeme a nahrubo nasekáme.
  • 5
    Na pánvi rozpustíme máslo, necháme na něm zpěnit cibuli a česnek tak, aby máslo změnilo barvu. Zalijeme jablečnou šťávou a octem. Marinádu dochutíme solí, pepřem a cukrem.
  • 6
    Marinádu smícháme s horkou zeleninou, přidáme kroužky červené cibule a salát ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.