Zeleninový salát s chřestem
50 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 500gramůBrambory
- 1kusChřest bílý
- 2kusyKedlubna
- 1kusŠalotka
- 2kusyCibule červená
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusChřest zelený
- 1kusPažitka
- 100mililitrůŠťáva jablečná 100%
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody. Brambory oloupeme a pokrájíme na špalíčky. Chřest oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Kedlubny očistíme, omyjeme a nakrájíme na hranolky.
- 2Brabory vložíme do vroucí vody, po 5 minutách přidáme chřest a kedlubny, vaříme dalších 10 minut. Vařenou zeleninu slijeme a necháme okapat.
- 3Na marinádu oloupeme česnek a šalotku, obojí nasekáme na jemno. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kroužky.
- 4Pažitku omyjeme a nahrubo nasekáme.
- 5Na pánvi rozpustíme máslo, necháme na něm zpěnit cibuli a česnek tak, aby máslo změnilo barvu. Zalijeme jablečnou šťávou a octem. Marinádu dochutíme solí, pepřem a cukrem.
- 6Marinádu smícháme s horkou zeleninou, přidáme kroužky červené cibule a salát ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.