Zeleninový salát s hovězí kýtou
45 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí kýta
- 1lžičkaProvensálské koření
- 450gramůBrambory
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 250gramůRajčata Cherry
- 80gramůOlivy
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
- 80gramůŠpenát listový čerstvý
- 200gramůSalát římský
- 1,1litryVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na dresink
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso ze všech stran potřeme rozpuštěným máslem, opepříme, posypeme provensálským kořením a necháme marinovat. Očištěné brambory oloupeme, vložíme do vroucí vody (700 ml) a uvaříme. Poté scedíme a necháme okapat. Fazolky očistíme, překrájíme na menší kousky a ve vroucí vodě (400 ml) vaříme asi 5 minut, poté scedíme a necháme okapat. Rajčátka rozpůlíme, petrželovou nať a pažitku nakrájíme nadrobno. Salát rozebereme na listy a se špenátem opláchneme a necháme okapat.
- 2Na zálivku rozšleháme ocet, sůl, pepř, hořčici, med a olej.
- 3Odleželé maso vložíme na grilovací pánev a smažíme z každé strany zhruba 3,5 minuty. Poté maso odložíme na talíř.
- 4V míse promícháme brambory, fazolky, čerstvé bylinky, rajčátka a olivy. Maso nakrájíme na tenké plátky a přidáme k zelenině. Směs zalijeme dresinkem a promícháme.
- 5Salát servírujeme v servírovací míse na listech salátu a špenátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.