Zeleninový salát s hovězí kýtou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné maso ze všech stran potřeme rozpuštěným máslem, opepříme, posypeme provensálským kořením a necháme marinovat. Očištěné brambory oloupeme, vložíme do vroucí vody (700 ml) a uvaříme. Poté scedíme a necháme okapat. Fazolky očistíme, překrájíme na menší kousky a ve vroucí vodě (400 ml) vaříme asi 5 minut, poté scedíme a necháme okapat. Rajčátka rozpůlíme, petrželovou nať a pažitku nakrájíme nadrobno. Salát rozebereme na listy a se špenátem opláchneme a necháme okapat.
  • 2
    Na zálivku rozšleháme ocet, sůl, pepř, hořčici, med a olej.
  • 3
    Odleželé maso vložíme na grilovací pánev a smažíme z každé strany zhruba 3,5 minuty. Poté maso odložíme na talíř.
  • 4
    V míse promícháme brambory, fazolky, čerstvé bylinky, rajčátka a olivy. Maso nakrájíme na tenké plátky a přidáme k zelenině. Směs zalijeme dresinkem a promícháme.
  • 5
    Salát servírujeme v servírovací míse na listech salátu a špenátu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.