Zeleninový salát s kořením
145 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 100mililitrůOlej olivový
- 65mililitrůOcet vinný
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaKoriandr mletý
- 2kusyRajčata
- 40mililitrůJogurt bílý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kusPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
28 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lilek nakrájený na plátky potřeme olejem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Poté plátky nakrájíme na čtvrtiny.
- 2Smícháme olej, ocet, 2 prolisované stroužky česneku, šťávu z citronu, kmín, koriandr, jogurt, špetku soli a pepře. Po důkladném promíchání přidáme lilek, znovu promícháme a necháme směs 2 hodiny vychladit. Pak přidáme ještě plátky okurky a rajčat, pokrm ozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.