Zeleninový salát s masem, houbami a vejci
147 min.
Ingredience
- 50gramůHovězí kýta
- 10gramůShiitake houby
- 3gramyUcho Jidášovo
- Kořenící omáčka
- 18mililitrůOmáčka sójová
- 12gramůCukr krupice
- 1,4gramyČesnek
- 0,1gramPepř černý mletý
- 70gramůOkurka salátová
- 30gramůMrkev kořen
- 30gramůKořen zvonku
- 150gramůCibule
- 30gramůFazole mungo
- 1kusVejce slepičí
- 800mililitrůVoda pitná
- 6gramůSůl
- 1gramSůl sezamová
- 60gramůBrambory sladké (Batáty)
- 6,5mililitrůOlej sezamový
- 2,3gramyPórek
- Marináda
- 18mililitrůOmáčka sójová
- 12gramůCukr krupice
- 6gramůSůl
- 26mililitrůOlej stolní
- 3,5gramySezam - semena
- 6,5mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Houby Shiitake namočíme na hodinu do studené vody, potom odstraníme nožičky a nakrájíme je na tenké nudličky.
- 2Houby Jidášovo ucho rozebereme na jednotlivé kousky a promícháme je s jednou polovinou kořenící omáčky. Hovězí kýtu opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké, delší nudličky, stejně velké, jako houby a vmícháme do nich druhou polovinu kořenící omáčky. Mrkev a okurku oloupeme a nakrájíme je stejné nudličky jako maso a houby. Pórek a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
- 3Nudličky mrkve a okurky promísíme se solí, necháme 5 minut marinovat v soli a potom je vysušíme v utěrce. Kořen zvonku a cibuli očistíme, nakrájíme na stejné nudličky jako předešlé přísady. Nakrájený kořen zvonku promneme v soli, abychom jej zbavili hořké chuti. Z fazolek Mungo odkrájíme výhonky.
- 4Na pánvi v rozehřátém oleji necháme ztuhnout celá vejce, která potom nakrájíme stejně jako ostatní ingredince.
- 5Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájené maso a houby. Na vysoké teplotě na pánvi orestujeme mrkev a okurku. Výhonky z fazolek Mugo orestujeme, scedíme je a potom do nich vmícháme sezamový olej se solí.
- 6Nudle, které jsme nakrájeli ze sladkých brambor vaříme ve vroucí vodě, scedíme a smícháme s kořenící marinádou. Ochucené nudle orestujeme na pánvi, smícháme je s ostatními připravenými přísadami a servírujeme teplé, ozdobené vaječnými nudličkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.