Zeleninový salát s masem, houbami a vejci

147 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby Shiitake namočíme na hodinu do studené vody, potom odstraníme nožičky a nakrájíme je na tenké nudličky.
  • 2
    Houby Jidášovo ucho rozebereme na jednotlivé kousky a promícháme je s jednou polovinou kořenící omáčky. Hovězí kýtu opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké, delší nudličky, stejně velké, jako houby a vmícháme do nich druhou polovinu kořenící omáčky. Mrkev a okurku oloupeme a nakrájíme je stejné nudličky jako maso a houby. Pórek a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
  • 3
    Nudličky mrkve a okurky promísíme se solí, necháme 5 minut marinovat v soli a potom je vysušíme v utěrce. Kořen zvonku a cibuli očistíme, nakrájíme na stejné nudličky jako předešlé přísady. Nakrájený kořen zvonku promneme v soli, abychom jej zbavili hořké chuti. Z fazolek Mungo odkrájíme výhonky.
  • 4
    Na pánvi v rozehřátém oleji necháme ztuhnout celá vejce, která potom nakrájíme stejně jako ostatní ingredince.
  • 5
    Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájené maso a houby. Na vysoké teplotě na pánvi orestujeme mrkev a okurku. Výhonky z fazolek Mugo orestujeme, scedíme je a potom do nich vmícháme sezamový olej se solí.
  • 6
    Nudle, které jsme nakrájeli ze sladkých brambor vaříme ve vroucí vodě, scedíme a smícháme s kořenící marinádou. Ochucené nudle orestujeme na pánvi, smícháme je s ostatními připravenými přísadami a servírujeme teplé, ozdobené vaječnými nudličkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.