Zeleno-oranžový vegetariánský sendvič
15 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceMajonéza
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžičkaEstragon
- 3lžíceŠalvěj čerstvá
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3kusyŘedkvička
- 1kusOkurka salátová
- 6kusůKapusta hlávková
- 20gramůSalát ledový
- 2kusyRajčata
- 120gramůSýr kozí
- 1kusAvokádo
- 400gramůChléb toastový
- 2kusyMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1457 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
37 g
Sacharidy
227 g
Vláknina
43 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si dresink – do mixéru dáme česnek, majonézu, petrželku, estragon, šalvěj, citronovou šťávu, sůl a pepř. Rozmixujeme do hladka. Pokud se dresink zdá příliš hustý, přidáme lžíci vody.
- 2Mrkve oloupeme a spolu s ředkvičkami a kapustou je nastrouháme nahrubo. Dáme stranou.
- 3Okurku nakrájíme na velmi tenká kolečka. Rajčata nakrájíme na plátky.
- 4Salát rozebereme na listy.
- 5Chléb nakrájíme na 8 plátků. Dáme ho do toastovače a opečeme.
- 6Avokádo oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 7Čtyři plátky chleba poklademe kozím sýrem. Pokračujeme vrstvou avokáda (na každý plátek přijde jedna čtvrtina avokáda). Poté rozdělíme salátové listy a potřeme dresinkem. Na to přijde strouhaná zelenina, a nakonec rajčata. Opět potřeme dresinkem. Přiklopíme druhým plátkem chleba a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.