Zelná náplň
30 min.
Ingredience
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceCukr krupice
- 200gramůAnglická slanina
- 10gramůPetržel - nať
- 60gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
77 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
6 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
652 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hlávkové zelí očistíme od poškozených listů, vykrojíme košťál a nakrájíme na tenké proužky. V hrnci na rozehřátém sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájené zelí, sůl, pepř, kmín a podlijeme 70 ml vína. Za občasného míchání a přilévání zbylého vína na mírném ohni dusíme doměkka.
- 2Ještě teplé zelí dochutíme octem, cukrem, přidáme na malé kostky nakrájenou anglickou slaninu, nasekanou petrželovou nať a vše dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.