Zelná náplň

30 min.
Evropa
Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
77 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
6 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
652 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkové zelí očistíme od poškozených listů, vykrojíme košťál a nakrájíme na tenké proužky. V hrnci na rozehřátém sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájené zelí, sůl, pepř, kmín a podlijeme 70 ml vína. Za občasného míchání a přilévání zbylého vína na mírném ohni dusíme doměkka.
  • 2
    Ještě teplé zelí dochutíme octem, cukrem, přidáme na malé kostky nakrájenou anglickou slaninu, nasekanou petrželovou nať a vše dobře promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.