Zelná polévka čigé
200 min.
Ingredience
- 280gramůZelí čínské
- 150gramůVepřová plec
- 16gramůČesnek
- 16mililitrůSirup zázvorový
- 15mililitrůVíno rýžové čínské
- 3litryVoda pitná
- 100gramůŘedkev
- 100gramůCibule
- 20gramůŘasa Nori
- 2gramySůl
- 150gramůSýr sójový - Tofu
- 20gramůPórek
- 0,3gramPepř černý mletý
- 13mililitrůOlej sezamový
- 2,2gramyPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čínské zelí, upravené jako Kimči, nakrájíme na 2 cm nudličky. Vepřové maso propláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kousky a ochutíme solí. Ředkev oloupeme a nakrájíme na velké čtverečky, cibuli nakrájíme na kolečka, silná 1 cm. Řasy očistíme ve vlhké bavněné utěrce. Sýr nakrájíme na silnější kousky a pórek nakrájíme diagonálně, na kolečka 2 cm velká.
- 2Do hrnce s vodou dáme kousky ředkve a cibule a přivedeme vodu k varu. Po dosažení varu vaříme zeleninu 20 minut na mírném ohni. Po 20 minutách k zelenině přidáme řasy a na 1 minutu odstavíme z ohně. Potom směs přecedíme a vývar použijeme na další přípravu - dušení.
- 3Na rozehřátém oleji v hrnci orestujeme maso, dále přidáme kousky zelí, upraveného na zelí Kimči a restujeme 2 minuty. Na orestovanou zeleninu a maso nalijeme vývar a dusíme 5 minut při vysoké teplotě. Po 5 minutách oheň zmírníme a na mírnějším ohni dusíme směs dalších 30 minut. Potom do polévky přisypeme kostky sýra, kousky pórku, ochutíme solí a pepřem a krátce povaříme.
- 4Pokrm podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.