Zelná polévka s masovými knedlíčky

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
35 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. K mletému masu přidáme vejce, sůl, vymačkanou žemli, koření a nasekanou nať. Vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou.
  • 2
    Ze směsi tvarujeme malé knedlíčky, které necháme v chladu odležet.
  • 3
    Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zeli, sůl, cukr a koření. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Koření vyjmeme.
  • 4
    Ve zbylém vývaru uvaříme brambory, přidáme je k zelí, vložíme masové knedlíčky a povaříme ještě 10 minut. Nakonec do polévky přilijeme sójovou omáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.