Zelná polévka s masovými knedlíčky
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 250gramůMaso mleté - mix
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžíceStrouhanka
- 3kusyCukr kostkový
- 4kusyPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 200gramůBrambory
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1kusŽemle tuková
- 1kusLibeček
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
35 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. K mletému masu přidáme vejce, sůl, vymačkanou žemli, koření a nasekanou nať. Vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou.
- 2Ze směsi tvarujeme malé knedlíčky, které necháme v chladu odležet.
- 3Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zeli, sůl, cukr a koření. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Koření vyjmeme.
- 4Ve zbylém vývaru uvaříme brambory, přidáme je k zelí, vložíme masové knedlíčky a povaříme ještě 10 minut. Nakonec do polévky přilijeme sójovou omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.