Zelné závitky dušené na smetaně II
65 min.
Ingredience
- Náplň
- 300gramůMaso mleté - mix
- 50gramůRýže dušená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1hrstLibeček
- 1stroužekČesnek
- 30gramůTuk
- 1špetkaSůl
- 200gramůZelí kysané
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1hrstLibeček
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 30gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme náplň: mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájený česnek a cibuli usmaženou na tuku, dušenou rýži i nasekaný libeček. Promícháme a spojíme vejcem.
- 2Z hlávky zelí vyřízneme košťál, jednotlivé listy spaříme v osolené vodě, a poté naplníme připravenou směsí. Svineme a závitky těsně vedle sebe urovnáme do vymaštěné zapékací misky.
- 3Pokryjeme kysaným zelím, přidáme papriku, rajčatový protlak, podlijeme smetanou a dusíme doměkka. Zdobíme nasekaným libečkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.