Zelnice ze Stachovska

105 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
34 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme polovinu uzeného kolena, vepřové žebro, přední hovězí maso, maso dáme do hrnce, přilijeme 1.5 litru vody, přivedeme k varu a vaříme 40 minut.
  • 2
    Očistíme a omyjeme brambory, mrkev, petržel, celer, pórek, cibuli a česnek. Brambory pokrájíme na kostky a spolu s celou nepokrájenou zeleninou přidáme do vody. Polévku ochutíme solí, pepřem a pomalu vaříme 10 minut. Doložíme kysané zelí a vaříme vše doměkka přibližně 20-30 minut.
  • 3
    Z uvařené polévky vyjmeme maso, kořenovou zeleninu, kromě cibule, pórku a česneku, pokrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky. Cibuli, česnek a pórek do polévky nevracíme. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme, přidáme do polévky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.