Zelnice ze Stachovska
105 min.
Ingredience
- 300gramůVepřové koleno uzené
- 300gramůHovězí maso přední
- 1,7litryVoda pitná
- 300gramůBrambory
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 200gramůCeler bulvový
- 100gramůPórek
- 2kusyCibule
- 2kusyČesnek
- 300gramůVepřová žebra
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 250gramůZelí kysané
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
34 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme polovinu uzeného kolena, vepřové žebro, přední hovězí maso, maso dáme do hrnce, přilijeme 1.5 litru vody, přivedeme k varu a vaříme 40 minut.
- 2Očistíme a omyjeme brambory, mrkev, petržel, celer, pórek, cibuli a česnek. Brambory pokrájíme na kostky a spolu s celou nepokrájenou zeleninou přidáme do vody. Polévku ochutíme solí, pepřem a pomalu vaříme 10 minut. Doložíme kysané zelí a vaříme vše doměkka přibližně 20-30 minut.
- 3Z uvařené polévky vyjmeme maso, kořenovou zeleninu, kromě cibule, pórku a česneku, pokrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky. Cibuli, česnek a pórek do polévky nevracíme. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme, přidáme do polévky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.