Zimní vitamínový salát
60 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 200gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůZelí kysané
- 200gramůČervená řepa
- 1kusPomeranče
- 1šálekCitronová šťáva
- 1lžíceTykev - semena
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaChilli koření mleté
- 2stroužkyČesnek
- 0,25hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme v osolené vodě, poté je scedíme. Zelí vložíme na pět minut do vroucí vody, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Oloupanou mrkev a uvařenou řepu nastrouháme. Pomeranč řádně omyjeme pod horkou vodou, rozkrojíme, ukrojíme plátek na ozdobu, kůru nastrouháme, vymačkáme šťávu a přidáme k mrkvi. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, smícháme se špetkou soli a pepře, přidáme 2 lžíce citronové šťávy a vody. Přidáme brambory a necháme řádně vychladnout.
- 2Zeleninu vložíme do hlubší mísy, ozdobíme barevnou zeleninou, plátkem pomeranče a petrželkou. Tykvová semínka opražíme nasucho.
- 3Příprava zálivky:
- 4V citronové šťávě rozmícháme sůl, pepř, špetku chilli koření, prolisovaný česnek, po kapkách vmícháme olej.
- 5Zálivka se vlije do salátu až při servírování.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.