Zimní vitamínový salát

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme v osolené vodě, poté je scedíme. Zelí vložíme na pět minut do vroucí vody, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Oloupanou mrkev a uvařenou řepu nastrouháme. Pomeranč řádně omyjeme pod horkou vodou, rozkrojíme, ukrojíme plátek na ozdobu, kůru nastrouháme, vymačkáme šťávu a přidáme k mrkvi. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, smícháme se špetkou soli a pepře, přidáme 2 lžíce citronové šťávy a vody. Přidáme brambory a necháme řádně vychladnout.
  • 2
    Zeleninu vložíme do hlubší mísy, ozdobíme barevnou zeleninou, plátkem pomeranče a petrželkou. Tykvová semínka opražíme nasucho.
  • 3
    Příprava zálivky:
  • 4
    V citronové šťávě rozmícháme sůl, pepř, špetku chilli koření, prolisovaný česnek, po kapkách vmícháme olej.
  • 5
    Zálivka se vlije do salátu až při servírování.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.