Ziti s párkem a sýrem ricotta
55 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 125gramůSýr Ricotta
- 1kusBobkový list
- 500gramůTěstoviny Ziti
- 125mililitrůVíno bílé
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 400gramůPárky jemné
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Párky propícháme párátky a pět minut restujeme na pánvi v oleji s najemno nasekanou cibulí a česnekem,s bobkovým listem. Zastříkneme vínem,povaříme až se vydusí.
- 2Přidáme nahrubo nasekaná rajčata a jemně nasekanou majoránku s petrželkou. Ochutíme solí a pepřem a vaříme 25 - 30 minut při střední teplotě. Párky vyndáme, nakrájíme na malé kousky a vrátíme do pánve.
- 3Mezitím si uvaříme ziti v osolené vodě dle návodu. Scedíme je a přendáme do nahřáté mísy. Přelijeme omáčkou a navrch položíme osušenou ricottu. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.