Zlatý šumavský vývar

145 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
96 g
Tuky
33 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře očištěnou a vykuchanou slepici omyjeme, rozporcujeme a dáme do hrnce se studenou vodou. Očistíme a omyjeme mrkev, celer a petržel a nepokrájenou zeleninu vložíme ke slepici. Vodu přivedeme k varu, snížíme teplotu tak, aby voda jen mírně probublávala. Oloupané cibule drobně pokrájíme, v pánvi na másle zpěníme a dáme do vody ke slepici. Ještě přidáme sůl, celý černý i bílý pepř, nové koření, snítky omytého kopru, petrželovou a libečkovou nať.
  • 2
    Slepici vaříme 90-120 minut. Když je slepice měkká, vyjmeme ji, vývar přecedíme, maso ze slepice nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do vývaru. Omytou pažitku a petrželku kudrnku drobně pokrájíme.
  • 3
    Bylinky rozdělíme do talířů, nalijeme zlatý vývar s masem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.