Zlatý šumavský vývar
145 min.
Ingredience
- 1kusSlepice
- 2,2litryVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 2kusyCibule
- 0,25kusCeler bulvový
- 0,5lžíceSůl
- 6kusůPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžíceLibeček
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžícePažitka
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř bílý celý
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
96 g
Tuky
33 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dobře očištěnou a vykuchanou slepici omyjeme, rozporcujeme a dáme do hrnce se studenou vodou. Očistíme a omyjeme mrkev, celer a petržel a nepokrájenou zeleninu vložíme ke slepici. Vodu přivedeme k varu, snížíme teplotu tak, aby voda jen mírně probublávala. Oloupané cibule drobně pokrájíme, v pánvi na másle zpěníme a dáme do vody ke slepici. Ještě přidáme sůl, celý černý i bílý pepř, nové koření, snítky omytého kopru, petrželovou a libečkovou nať.
- 2Slepici vaříme 90-120 minut. Když je slepice měkká, vyjmeme ji, vývar přecedíme, maso ze slepice nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do vývaru. Omytou pažitku a petrželku kudrnku drobně pokrájíme.
- 3Bylinky rozdělíme do talířů, nalijeme zlatý vývar s masem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.