Žluté ravioli plněné brokolicí
50 min.
Ingredience
- Na náplň
- 500gramůBrokolice
- 3lžíceSýr Parmezán
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 1kusFeferony
- 2stroužkyČesnek
- Na omáčku
- Na těsto
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka kukuřičná
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 3gramyMuškátový oříšek
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brokolici očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, zchladíme, umeleme a dáme do mísy. Na oleji osmažíme se stroužky česneku a feferonkou, přidáme k uvařené brokolici. Ke směsi přidáme parmezán a špetku soli.Zaděláme těsto, přikryjeme ho a necháme 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme dlouhý plát, na polovinu klademe kopečky náplně. Přikryjeme druhou polovinou těsta a vykrájíme ravioli.
- 2Piniová semena opražíme, roztlučeme v hmoždíři a ohřejeme na oleji s odrhnutým rozmarýnem. Ravioli pomalu uvaříme v osolené vodě, scedíme, ochutíme olejem s piniovými semeny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.