Žluté rizoto s plody moře

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
30 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme mušličky a vhodíme na několik hodin do mísy plné studené osolené vody.
  • 2
    Odrhneme důkladně slávky, omyjeme pod studenou vodou a scedíme. Očistíme sépie, sloupneme z kůže, vykucháme, promyjeme a pokrájíme na proužky.
  • 3
    Cuketu pokrájíme na kolečka, petrželku nasekáme najemno, oloupeme cibuli a česnek, cibuli jemně nasekáme a stroužek česneku mírně podrtíme.
  • 4
    Slávky a mušličky dáme do různých pánví, přidáme do každé lžíci oleje a stroužek česneku, lžíci bílého vína a trochu petrželky a na mírném ohni za občasného zatřesení pánvemi necháme slávky a mušličky pod pokličkou otevřít.
  • 5
    Pánve stáhneme z ohně, měkkýše vyloupeme ze skořápek a shromáždíme v míse. Skořápky a slávky a mušličky, které se neotevřely, vyhodíme.
  • 6
    Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko.
  • 7
    Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a smažíme 2-3 minuty očištěné sépie a ocásky garnátů. Osolíme, opepříme a vyjmeme a dáme stranou.
  • 8
    Do stejné pánve vložíme máslo a osmažíme nasekanou cibuli. Přisypeme rýži a za častého míchání osmažíme. Přilijeme bílé víno a necháme na prudkém plameni vyvařit.
  • 9
    Postupně přiléváme vařící rybí vývar a vaříme v něm rýži 15-18 minut.
  • 10
    V polovině vaření přidáme do rýže šafrán, rozmíchaný v troše vařícího vývaru.
  • 11
    Rozehřejeme olej, smažíme 2-3 minuty na kolečka pokrájené cukety, osolíme a opepříme.
  • 12
    Pět minut před koncem vaření přidáme do rýže pokrájené sépie, ocásky garnátů, vyloupané slávky a vyloupané mušličky, osmažené cukety a petrželku.
  • 13
    Hotové rizoto podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.