Ztracená vejce s česnekem

19 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
932 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný česnek drobně nasekáme a utřeme se solí, poté rozdělíme na dezertní talířky. V kastrůlku přivedeme osolenou octovou vodu k varu. Vejce rozklepneme do naběračky, opatrně vpustíme do vody a povaříme 3 - 4 minuty. Poté opatrně děrovanou vařečkou vejce vybereme a klademe na připravené dezertní talířky s česnekem.
  • 2
    Do jogurtu v misce přilijeme olej, zakysanou smetanu, osolíme, opepříme, vložíme nasekanou petrželovou nať a vše dobře promícháme. Připravenou omáčkou přelijeme vejce, okolo naskládáme na tenká kolečka pokrájené ředkvičky a tence rozkrájenou salátovou okurku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.