Zvěřinová gulášová polévka
80 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 300gramůJelení maso
- 300gramůKančí maso
- 300gramůCibule
- 80gramůPaprika zelená
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůSádlo škvařené
- 50gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyPaprika mletá pálivá
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 600gramůBrambory
- 3gramyKmín celý
- 2gramyBobkový list
- 3stroužkyČesnek
- 3gramyMajoránka
- 5gramůPodravka
- 20gramůJíška hotová tmavá
- 20gramůPetržel - nať
- 20gramůCeler - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
19 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Odřezky z jeleního a kančího masa pokrájíme na drobné kostičky, brambory očistíme, nakrájíme na střední kostičky, oloupanou cibuli rozkrájíme nadrobno, zelenou papriku bez jádřince na nudličky, mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli se zelenou paprikou, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit, přidáme maso, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a zvolna dusíme. V jiném hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme brambory, petrželovou nať, celerovou nať, kmín, povaříme 10 minut. Vyndáme natě, brambory i s vodou přilijeme k masu, okořeníme bobkovým listem, česnekem, majoránkou, přidáme strouhanou mrkev, dochutíme Podravkou, zahustíme tmavou jíškou a dovaříme. Celkový objem polévky by měl být 1800 ml.
- 3Polévku nalijeme do hlubokých talířů a horkou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.