Zvěřinová polévka s bezinkovou šťávou

160 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
21 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso ze zaječího hřbetu pokrájíme na nudličky.
  • 2
    V pánvi si rozpálíme olej s máslem a maso krátce restujeme, pak ho osolíme, opepříme, přimícháme 3 lžíce rakytníkové šťávy a dusíme pod pokličkou 7-10 minut.
  • 3
    V hrnci si přivedeme k varu 1 litr zvěřinového bujonu s 1 dl bezinkové šťávy, pak do něj dáme podušené maso, špetku mletého hřebíčku, špetku zázvoru, koliandr, sůl podle chuti a pomalu vaříme 10 minut.
  • 4
    Polévku podáváme posypanou omytou, drobně pokrájenou pažitkou.
  • 5
    Zvěřinový bujon:
  • 6
    Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.
  • 7
    Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.
  • 8
    V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.
  • 9
    Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.
  • 10
    Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.