Zvěřinová polévka s houbovými knedlíčky

100 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
30 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem namočené kroupy uvaříme do měkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, srnčí odřezky nakrájíme na malé kostičky, očištěné brambory také na kostičky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, pažitku posekáme na jemno, houby krájíme na tenké plátečky.
  • 2
    V hrnci rozpustíme polovinu másla, přisypeme nastrouhanou kořenovou zeleninu, osmahneme, na zeleninový základ položíme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, zalijeme vodou, okořeníme tymiánem, novým kořením, bobkovým listem a zvolna vaříme téměř do měkka. Mezitím připravíme knedlíčky: v pánvi rozehřejeme zbytek másla, přisypeme cibuli s houbami, osmahneme a odstavíme. Posypeme strouhankou, polovinou pažitky, přidáme vejce, sůl a vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme menší kuličky. Knedlíčky vložíme do vroucí polévky, přidáme vařené kroupy, brambory a dovaříme. Celkový objem polévky by měl být 1800 ml.
  • 3
    Polévku nalijeme do hlubokých talířů a posypeme zbytkem pažitky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.