Zvěřinová polévka s houbovými knedlíčky
100 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 300gramůSrnčí maso
- 10gramůSůl
- 300gramůBrambory
- 150gramůZelenina kořenová
- 30gramůPažitka
- 150gramůHouby čerstvé
- 100gramůCibule
- 50gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 3gramyPepř černý mletý
- 1gramBobkový list
- 2gramyNové koření celé
- 2gramyTymián sušený
- 200gramůMáslo čerstvé
- 80gramůKroupy malé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
30 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Předem namočené kroupy uvaříme do měkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, srnčí odřezky nakrájíme na malé kostičky, očištěné brambory také na kostičky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, pažitku posekáme na jemno, houby krájíme na tenké plátečky.
- 2V hrnci rozpustíme polovinu másla, přisypeme nastrouhanou kořenovou zeleninu, osmahneme, na zeleninový základ položíme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, zalijeme vodou, okořeníme tymiánem, novým kořením, bobkovým listem a zvolna vaříme téměř do měkka. Mezitím připravíme knedlíčky: v pánvi rozehřejeme zbytek másla, přisypeme cibuli s houbami, osmahneme a odstavíme. Posypeme strouhankou, polovinou pažitky, přidáme vejce, sůl a vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme menší kuličky. Knedlíčky vložíme do vroucí polévky, přidáme vařené kroupy, brambory a dovaříme. Celkový objem polévky by měl být 1800 ml.
- 3Polévku nalijeme do hlubokých talířů a posypeme zbytkem pažitky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.