Zvěřinový guláš pikantní

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
37 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí a kančí maso očistíme, odřežeme všechny šlachy, úpony, maso omyjeme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, nakládanou feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nasekáme na jemno, čerstvou papriku zbavíme jádřince, lusk rozkrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, červenou cibuli oloupeme, pokrájíme na tenké plátky a rozebereme na kroužky, petrželku posekáme nahrubo.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme drobnou cibuli, osmažíme do zlatova, přidáme maso, zprudka orestujeme, osolíme, opepříme, okořeníme mletým novým kořením, mletým kmínem, zázvorem, drceným jalovcem, bobkovým listem, oreganem, šalvějí, tymiánem, posypeme mletou paprikou, krátce osmahneme, podlijeme troškou vývaru a dusíme, až maso začne měknout. Nyní zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody, přilijeme vývar, přidáme feferonku, česnek, papriku, důkladně promícháme a dodusíme. Dochutíme solí, pepřem, vmícháme majoránku, necháme projít varem a odstavíme.
  • 3
    Guláš rozdělíme na talíře, ozdobíme kroužky červené cibule a posekanou petrželkou. Podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.