Zvěřinový guláš pikantní
120 min.
Ingredience
- 500gramůSrnčí maso
- 500gramůKančí maso
- 150gramůSádlo škvařené
- 400gramůCibule
- 120gramůCibule červená
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyNové koření mleté
- 2gramyBobkový list
- 3gramyKmín mletý
- 25gramůFeferony sterilované
- 4stroužkyČesnek
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1000mililitrůVývar z hovězích kostí
- 2gramyZázvor mletý
- 2gramyOregano sušené
- 3gramyJalovec
- 2gramyTymián sušený
- 2gramyŠalvěj sušená
- 3gramyMajoránka
- 80gramůPaprika červená
- 20gramůPetržel kudrnka
- 300gramůChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
37 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Srnčí a kančí maso očistíme, odřežeme všechny šlachy, úpony, maso omyjeme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, nakládanou feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nasekáme na jemno, čerstvou papriku zbavíme jádřince, lusk rozkrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, červenou cibuli oloupeme, pokrájíme na tenké plátky a rozebereme na kroužky, petrželku posekáme nahrubo.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme drobnou cibuli, osmažíme do zlatova, přidáme maso, zprudka orestujeme, osolíme, opepříme, okořeníme mletým novým kořením, mletým kmínem, zázvorem, drceným jalovcem, bobkovým listem, oreganem, šalvějí, tymiánem, posypeme mletou paprikou, krátce osmahneme, podlijeme troškou vývaru a dusíme, až maso začne měknout. Nyní zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody, přilijeme vývar, přidáme feferonku, česnek, papriku, důkladně promícháme a dodusíme. Dochutíme solí, pepřem, vmícháme majoránku, necháme projít varem a odstavíme.
- 3Guláš rozdělíme na talíře, ozdobíme kroužky červené cibule a posekanou petrželkou. Podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.