Zvěřinový vývar po sečuánsku

145 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
15 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a omyjeme zázvor s česnekem a obojí nasekáme najemno.
  • 2
    Čerstvé houby enoky (penízovka sametonohá) omyjeme a pokrájíme.
  • 3
    Chilli papričku omyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na jemné kolečka. Vše v míse smícháme a dáme stranou. Zelí nakrájíme zešikma na tenké proužky. Cibulku nakrájíme též zešikma na tlustší kolečka.
  • 4
    V hrnci si rozpálíme olej s máslem a všechnu zeleninu krátce restujeme. Přilijeme 1 litr zvěřinového bujonu, dáme do něj pokrájené uvařené jelení maso, houby, chilli omáčku, sojovou omáčku a vaříme přibližně 7 -10 minut.
  • 5
    Polévku podáváme posypanou omytou, drobně pokrájenou petrželkou.
  • 6
    Zvěřinový bujon [28678]:
  • 7
    Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.
  • 8
    Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.
  • 9
    V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.
  • 10
    Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.
  • 11
    Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.