Zvěřinový vývar po sečuánsku
145 min.
Ingredience
- Zvěřinový bujon
- 40gramůCeler - nať
- 2kusyJalovec
- 200gramůCeler bulvový
- 3kusyCibule
- 2kusyHřebíček
- 600gramůJelení maso
- 500gramůKosti srnčí
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPepř černý celý
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 200gramůPetržel kořen
- 40gramůPetržel - nať
- 0,5litrVíno červené
- 1,5litryVoda pitná
- 30gramůZázvor celý
- 200gramůMrkev kořen
- 30gramůZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 250gramůZelí hlávkové bílé
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžíceOlej sezamový
- 40lžicPetržel - nať
- 80gramůHouby enoki
- 2kusyČesnek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžíceChilli omáčka
- 0,5lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
15 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme zázvor s česnekem a obojí nasekáme najemno.
- 2Čerstvé houby enoky (penízovka sametonohá) omyjeme a pokrájíme.
- 3Chilli papričku omyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na jemné kolečka. Vše v míse smícháme a dáme stranou. Zelí nakrájíme zešikma na tenké proužky. Cibulku nakrájíme též zešikma na tlustší kolečka.
- 4V hrnci si rozpálíme olej s máslem a všechnu zeleninu krátce restujeme. Přilijeme 1 litr zvěřinového bujonu, dáme do něj pokrájené uvařené jelení maso, houby, chilli omáčku, sojovou omáčku a vaříme přibližně 7 -10 minut.
- 5Polévku podáváme posypanou omytou, drobně pokrájenou petrželkou.
- 6Zvěřinový bujon [28678]:
- 7Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.
- 8Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.
- 9V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.
- 10Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.
- 11Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.