Žirafa

Figurka roztomilé žirafy se podle našeho návodu zcela jistě povede každému

Kuchařská škola

Marcipánová žirafa je velmi půvabná figurka, která se bude určitě líbit všem. Na první pohled vypadá, že její výroba je složitá, ale když si prohlédnete fotografie s postupem, zjistíte, že to nakonec zvládne každý.

     

Vytvarujete jeden váleček s delší a tenčí horní částí - "krkem". a doprostřed zapíchnete pro zpevnění párátko, které musí směrem nahoru kousek vyčnívat. Připravíte si čtyři kužele na nohy a z hnědé hmoty vykrojíte silnější kolečka, která přilepítena kužele. Nohy se přilepí k tělu - přední k sobě, zadní se před přilepením mírně seříznou

     

Vytvarujete váleček na hlavu a světlejší placičku na čumák. Špičkou špejle nebo špičatou kosticí uděláte dírky na nos a vyznačíte pusu

     

Malou kulatou kosticí uděláte důlky na oči a vlepíte do nich malé černé kuličky. Pak černou potravinářskou barvou namalujete obočí. Z hmoty vytvarujete dvě malé placaté kapičky na uši

     

Z kapiček vytvarujete uši a dovnitř nalepíte světlejší hmotu. Uši se přilepí na hlavu a ta se připevní na špejli, která vyčnívá z těla. Dva drátky, případně tenké špejle nebo párátka, obalíte hnědou hmotou a na konci vytvoříte malou kuličku. Růžky zapíchnete na vršek hlavy

   

Ze třech malůých kapiček vytvoříte mezi růžky čupřinku a na tělíčko nalepíte podle své fantazie malé neupravené kousky hnědé hmoty, kterými vytvoříte pro žirafu charakteristické flíčky. Na závěr bílou potravinářskou barvou namalujete lesk v očích

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.