Italská kuchařka
Kuchyně Itálie je pestrá a chutná, jídla se připravují poměrně snadno a rychle. Základem je pizza, těstoviny a rizoto, používají se ryby, mořské plody, zelenina a samozřejmě sýry. Tato kuchařka italské kuchyně obsahuje mnoho originálních receptů, podle kterých si báječná jídla můžete připravit i ve své kuchyni
Ostatní
Tyrolská vinná polévka
Vývar a víno nalijeme do hrnce, zahřejeme. Přidáme žloutek, rozkvedlaný se smetanou, na mírném ohni za stálého míchání zahříváme, ale nevaříme. Osolíme a přidáme špetku skořice. Bagetu nakrájíme na tenké plátky, na pánvi na másle je do zlatova opečeme. Plátky bagety rozdělíme na talíře, zalijeme polévkou a posypeme drobně nasekanou pažitkou.Celý receptVeronská polévka
Na másle osmažíme pokrájený česnek, cibulku, slaninu a kosti a smažíme je 4-5 minut. Přidáme všechny zbylé suroviny kromě těstovin a parmezánu a přivedeme je k varu. Na mírném plameni je pod pokličkou vaříme zhruba 90 minut. Z hrnce vyjmeme kosti a odložíme je stranou. Vsypeme do něj oba druhy těstovin a vaříme. Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem spolu s křupavým chlebem.Celý receptVenkovská polévka s dýní
Dýni a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji a másle na malém ohni a za občasného zamíchání asi 5 minut doměkka. Přidáme nakrájenou dýni, brambory a kuřecí vývar. Zvýšíme teplotu, hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut, až zelenina změkne. Do polévky vložíme těstoviny, občas zamícháme a vaříme asi 5 minut. Dochutíme pepřem a solí. Jednotlivé porce posypeme nakrájenou petrželkou a servírujeme.Celý receptVývar s tyrolskými knedlíčky
Rohlíky (nebo housky) z předchozího dne nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka na 2 hodiny. Oloupanou cibulku a špek nadrobno nakrájíme a restujeme na pánvi s kouskem másla. Když špek pustí šťávu, přesypeme suroviny z pánve do mísy. Přidáme mouku, celé vejce, nasekanou pažitku, čerstvou majoránku a připravené rozměklé pečivo. Dochutíme solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Směs promícháme vařečkou a potom tvarujeme malé knedlíčky. Knedlíčky vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. Na každý talíř dáme 5-6 knedlíčků, které přes plátno vložené do cedníku přelijeme horkým hovězím vývarem.Celý receptPolévka s červenou čočkou
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a plátky česneku zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčatový protlak, propláchnutou červenou čočku, nadrobno nasekanou chilli papričku a oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Vše zalijeme vývarem, uvedeme do varu, přidáme cukr, osolíme a zvolna vaříme doměkka. Nakonec do uvařené polévky přidáme oloupaná, na dílky nakrájená rajčata, citronovou šťávu a nasekanou bazalku.Celý receptDrůbeží vývar s plněnými těstovinami
Drůbeží vývar nalijeme do většího hrnce a přivedeme k varu. Přidáme trochu soli a pepře a vložíme těstoviny. Dobře zamícháme a znovu uvedeme do varu. Na nižší teplotu vaříme podle návodu na obalu těstovin. Během varu často promícháváme, aby se těstoviny důkladně provařily. Na konec přimícháme víno a podle chuti okořeníme. Vývar podáváme posypaný nastrouhaným parmazánem a jemně nakrájenými lístky petrželové natě.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.