Jehněčí maso - kuchařka
Jehněčí maso je velmi zdravé, má nízký obsah tuku a je velmi vhodné pro dietní stravování, hubnutí i bezlepkovou dietu, ale i pro děti a sportovce. Může se připravit na mnoho způsobů. Naše kuchařka nabízí jedinečná jídla z jehněčího masa, která byste určitě měli vyzkoušet.
Ostatní
Polévka z jehněčího masa
Očištěné maso s nakrájenou zeleninou dáme vařit do osolené vody, až bude vše měkké. Maso poté vytáhneme a nakrájíme na drobno. Do vývaru přidáme koření, zahustíme ho smetanou smíchanou se žloutky a hladkou moukou, vše dobře rozmícháme a necháme povařit. Jako poslední přidáme uvařené maso nakrájené na kousky. Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách ozdobené plátkem citronu.Celý receptKořeněné jehněčí špízy s meruňkami
Vložíme do mísy suroviny na marinádu a promícháme - česnek, jogurt, olej, kmín, koriandr, papriku sladkou, citr.šťávu, pepř. Přidáme jehněčí maso a obalíme v marinádě. Zakryjeme mísu a hodinu necháme v lednici marinovat. Do marinovaného masa vmícháme meruňky a mátu, osolíme a opepříme a jednotlivé kousky masa a meruněk střídavě napichujeme na 8 jehel. Na konec jehel napíchneme kousek citrónu. 10 minut grilujeme špízy na nejvyšší teplotu. V průběhu grilování špízy obracíme. Pokapeme citrónovou šťávou a podáváme.Celý receptJehněčí se špenátem
Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a obalíme v polovině dávky mouky. Dáme na rozpálené sádlo opéci dorůžova. Maso vyjmeme. Ve zbylém tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli i s natí. Špenát omyjeme a hrubě nasekáme. Opečené maso a špenát vložíme na cibulový základ, podlijeme a dusíme. Když je maso měkké, zaprášíme je zbylou moukou a povaříme. Podáváme s kyselou smetanou.Celý receptSteaky z jehněčí kýty s máslem s černými olivami
Nejprve připravíme máslo. Všechny ingredience vložíme do mixéru a důkladně promísíme. Vytvarujeme váleček, zabalíme do fólie a necháme min. 45min ztuhnout v mrazničce. Vykoštěnou jehněčí kýtu ochutíme solí, pepřem a tymiánem, zavineme, zabezpečíme nití a nakrájíme na porce. Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5min po každé straně pro středně propečené maso, 8min pro dobře propečené maso. Těsně před sejmutím z grilu ozdobíme plátky másla s černými olivami. Podáváme horké.Celý receptPolévka ze skopové hlavy
Rozsekanou hlavu omyjeme, důkladně odstraníme kostičky, protože se polévka necedí. Maso dáme vařit do osolené vody, přidáme dobře propláchnuté krupky a vaříme do změknutí masa. Potom přidáme očištěnou a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, kapustu a dovaříme. Odstavíme z plamene a přidáme najemno nakrájenou petrželku.Celý receptSalát z masových kuliček a fazolí
Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a namočíme do studené vody. Maso i vymačkanou žemli jemně umeleme, přidáme sůl, prolisovaný česnek, jemně rozkrájenou cibuli, koření a vše dobře promícháme. Ze směsi krájíme stejné kousky, každý vytvarujeme do kuličky a necháme v chladu odležet. Kuličky usmažíme v horkém oleji a osušíme papírovou utěrkou. Vařené fazole promícháme s nastrouhaným celerem, kolečky cibule, solí, octem a olejem, nakonec přidáme masové kuličky. Salát necháme v chladu proležet a před podáváním posypeme nakrájenou pažitkou.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.