Raw kuchařka
RAW strava není úplně syrová – potraviny se totiž připravují v teplotě maximálně do 45°Celsia a tak si zachovají převážnou většinu zdravých látek a vitamínů. RAW jídla jsou zcela jistě zajímavým zpestřením jídelníčku a naše raw kuchařka obsahuje jídla, která byste určitě měli vyzkoušet!
Ostatní
Studená okurková polévka s bazalkou
Do mixeru dáme oloupané, nakrájené okurky, předem namočené kešu oříšky, oloupaný stroužek česneku, chilli papričku zbavenou semínek, bazalku, citronovou šťávu a mořskou sůl. Přilijeme vodu a vše rozmixujeme dohladka. Polévku rozdělíme do talířů, každou porci ozdobíme lístky nasekané máty a pokapeme olejem.Celý receptStudená mrkvovo-zázvorová polévka s kokosovým mlékem
Do mixeru vlijeme kokosové mléko, mrkvový džus a limetkovou šťávu. Přidáme nastrouhaný čerstvý zázvor, kousek avokáda, sůl, pepř a cayenský pepř. Vše rozmixujeme dohladka. Při podávání ozdobíme každou porci polévky nasekaným čerstvým koriandrem.Celý receptKořeněná květáková polévka s kokosovým mlékem
Do mixeru vlijeme kokosové mléko a vodu. Přidáme očištěný, nakrájený květák, pastu miso, citronvou šťávu, kari koření a vypeckované datle. Vše rozmixujeme dohladka. Pokud je polévka příliš hustá, přilijeme ještě trochu vody. Polévku rozdělíme na talíře a podáváme studenou.Celý receptAvokádová míchanice s marinovanou zeleninou
Marinovaná zelenina: Do zavařovací sklenice dáme nakrájené (předem namočené) houby, nasekaný špenát, sójovou omáčku, nasekanou cibuli a přilijeme olivový olej. Uzavřeme víčkem a sklenicí zatřeseme. Necháme stát asi 10 minut. Míchanice: Avokádo oloupeme a zbavíme pecky. Dužinu v misce utřeme s kurkumou a solí. Navrch naneseme marinovanou zeleninu a ozdobíme nakrájeným rajčetem. Ihned podáváme.Celý receptPaprikový hummus
Do mixeru dáme očištěné, nakrájené papriky, pastu tahini, konopná semínka, oloupaný česnek, sůl, kmín, cayenský pepř a mletou papriku. Přilijeme citronovou šťávu a olivový olej. Vše rozmixujeme dohladka. Hotový hummus necháme vychladit do ztuhnutí. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží v chladničce až 4 dny.Celý receptGuacamole pro vegany
Avokáda rozpůlíme, zbavíme pecky a oloupeme. Dužinu rozmačkáme v míse vidličkou. Přidáme omytá, semínek zbavená rajčata nakrájená na kostičky, nasekaný stroužek česneku, limetkovou šťávu, chilli, nasekanou cibuli a mořskou sůl. Vše dobře rozmícháme. V chladničce guacamole vydrží až 3 dny, je třeba přetáhnout potravinářskou fólii těsně přes pomazánku, aby k ní nepronikal vzduch.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.