Zmrzlinová kuchařka
Domácí zmrzlina a nanuky jsou mnohem zdravější a chutnější, než kupované. Tato zmrzlinová kuchařka vám nabízí ovocné, smetanové i jogurtové zmrzliny mnoha chutí. Příprava zmrzliny není složitá, potřebujete jen kvalitní suroviny, případně formu na nanuky a samozřejmě také mrazák.
Ostatní
Kokosová zmrzlina s rumem a limetou
Kokosové ořechy rozřízneme na dvě stejné poloviny. Dužinu vydlabeme, nastrouháme najemno a skořápky si uschováme. Žloutky s cukrem utřeme do bílé pěny, přilijeme zahřáté mléko a vymícháme v hladkou hmotu. Přisypeme kokos a pomalu zahříváme dokud směs nezhoustne a nezačne se lepit. Poté odstavíme a necháme vychladnout. Směs nalijeme do zmrzlinového strojku, přidáme bílý rum a najemno nastrouhanou limetovou kůru. Podle návodu výrobce připravíme zmrzlinu. Kopečky můžeme naaranžovat do ořechových skořápek a ozdobit plátky limety.Celý receptZmrzlina s vinnou pomerančovou omáčkou
Z pomerančů vylisujeme šťávu. Kůru z jednoho pomeranče nakrájíme na jemné nudličky a krátce povaříme. Pomerančovou šťávu smícháme s červeným vínem, cukrem a kořením, přivedeme k varu a vaříme dokud se tekutina neodpaří na třetinu. Koření vyjmeme, přidáme rýžovou moučku rozmíchanou v trošce šťávy a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme citronovou kůru a máslo. Omáčkou přelijeme zmrzlinu a podáváme.Celý receptSemifreddo - základní recept
Ve vodní lázni šleháme vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr. Když směs zhoustne a zesvětlá, odstavíme a za občasného prošlehání necháme zchladnout. Ušlehanou tuhou šlehačku opatrně vmícháme do směsi. Nalijeme do nádoby a necháme přes noc zmrazit.Celý receptDvojnásobně čokoládové semifreddo
Ve vodní lázni šleháme cukr, žloutky, vejce a vanilkový extrakt, když směs zhoustne a zesvětlá, odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. Do ušlehané šlehačky zlehka vmícháme směs, rozpuštěnou čokoládu a brownies na kostky. Přelijeme do nádoby a necháme přes noc zmrazit.Celý receptŠvestkové semifreddo
Ve vodní lázni šleháme vejce, žloutky, cukr a vanilkový extrakt. Když směs zhoustne, odstavíme a necháme zchladnout. Spojíme s ušlehanou smetanou a rozmixovanými švestkami z kompotu. Přelijeme do nádoby a necháme přes noc zmrazit. Podáváme ozdobené rybízem a borůvkami.Celý receptŠampaňské semifreddo s ostružinami
Žloutky ušleháme s cukrem, vmícháme šampaňské a ušlehanou smetanu. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Formu vyložíme potravinářskou fólií, vlijeme směs, nasypeme ostružiny a dáme asi na 8hodin chladit do mrazáku. Před podáváním semifreddo nakrájíme na plátky nebo vytvarujeme kopečky a pokapeme javorovým sirupem.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.