Anglické kedgeree pro alergiky na vejce

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
8 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme čočku v osolené vodě podle návodu, slijeme vodu a čočku odložíme stranou.
  • 2
    Do kastrolu vlijeme mléko a vložíme rybu. Asi 5 minut ji podusíme. Zkontrolujeme, jestli se maso dá rozebrat vidličkou. Slijeme mléko, Necháme rybu okapat, zbavíme ji kostí a kůže. Schováme mléko na rýži, aby mělo kedgeree správnou příchuť ryby.
  • 3
    Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. V pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm cibulku, dokud nezměkne. Pak k ní přidáme rýží a koření, obalíme v oleji.
  • 4
    Použijeme mléko z dušení ryby, přidáme k němu vroucí vodu, abychom měli asi 450 ml tekutiny. Zalijeme tekutinou rýži s cibulí a přivedeme k varu. Mícháme, poté snížíme teplotu, znovu zamícháme a zakryjeme. Dusíme asi 10 minut, dokud rýže neabsorbuje všechnu tekutinu a není uvařená. Rýže se však nesmí rozvařit. Odstavíme ji a udržujeme v teple.
  • 5
    V hrnci zahřejeme vodu, snížíme teplotu, aby neklokotala, ale vařila se jenom mírně a přidáme do hrnce pařák. Umístíme na něj Tofu, pokrájené na centimetrové kostičky. Vaříme v páře asi 5 minut. Uvařená vejce ihned zchladíme studenou vodou. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtiny.
  • 6
    Smícháme v hrnci rybu s čočkou i rýží, vmícháme smetanu a citronovou šťávu. Poklademe čtvrtinami vajec, osolíme, opepříme.
  • 7
    Před podáváním posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.