Argentinská hovězí polévka
85 min.
Ingredience
- 1000gramůHovězí maso přední
- 250gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramPepř cayenský
- 1kusBobkový list
- 4gramyPepř zelený mletý
- 2gramyBazalka sušená
- 2gramyMajoránka sušená drhnutá
- 250mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 500gramůBrambory
- 300gramůTykev
- 200gramůPaprika zelená
- 300gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 250gramůBroskve
- 200gramůHroznové víno
- 250gramůPassata (drcená rajčata)
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
21 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso rozkrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme, pokrájíme na osminky, z tykve vydlabeme dužinu, trochu rozkrájíme, papriky zbavíme jádřinců a lusky krájíme na proužky. Broskve vypeckujeme, pokrájíme na silnější plátky, kuličky modrého hrozna otrháme, rozpůlíme a vydlabeme semínka.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přiložíme maso a osmahneme ze všech stran. Přisypeme cibuli s česnekem a smažíme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, cayenský pepř, zelený pepř, bazalku, majoránku, podlijeme vínem, provaříme, přilijeme vývar a zvolna vaříme asi 30 minut. Přisypeme brambory, dužinu z tykve, papriky, scezenou kukuřici a vaříme dalších 20 minut. Nyní přidáme broskve, hroznové víno, passatu, krátce povaříme a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.