Artyčoky plněné parmezánem
80 min.
Ingredience
- 1kusČesnek
- 8kusůArtyčoky
- 150gramůStrouhanka
- 100gramůSýr Parmezán
- 100gramůPetržel - nať
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 20mililitrůOcet jablečný
- 80mililitrůPomerančová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1226 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
32 g
Sacharidy
237 g
Vláknina
110 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 18 artyčoků rozřízneme a listy pootevřeme. Strouhanku smícháme s petrželkou, česnekem, strouhaným parmezánem, solí a pepřem. Připravenou směsí artyčoky naplníme. Do pánve dáme citrónovou šťávu, artyčoky a zalijeme vodou asi do 3/4. Vaříme asi 60 minut. Hlídáme hladinu vody. Dle potřeby doléváme.
- 2Připravíme omáčku z olivového oleje, jablečného octa, pomerančové šťávy, citrónové šťávy, soli a pepře. Omáčku podáváme s artyčoky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.