Artyčoky v oleji

95 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
984 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
101 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky omyjeme, ze špiček a spodků odkrojíme alespoň 0,5 cm a odstraníme všechny vnější tuhé listy. Artyčoky rozkrojíme podélně na dvě poloviny, pokrájíme na tenké plátky a ponoříme do vroucí vody s citronovou šťávou, tím zabráníme jejich zčernání.
  • 2
    Mezitím v hrnci uvedeme do varu vodu s octem, bílým vínem, dvěma stroužky česneku, bobkovým listem, celým pepřem, jalovcovými bobulemi, sušeným oreganem, lžičkou koriandru, hřebíčkem a solí. Jakmile začne směs vřít, na 5 minut do ní ponoříme artyčoky, pak je slijeme přes cedník a položíme na suchou utěrku.
  • 3
    Artyčoky naskládáme do sterilovaných sklenic a zalijeme panenským olivovým olejem. Necháme olej sednout a případně ještě dolijeme tak, aby byly artyčoky pod hladinou. Sklenice pečlivě uzavřeme a skladujeme je v lednici, nebo je zavaříme.
  • 4
    Z předepsaného množství surovin připravíme dvě 300 g sklenice artyčoků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.