Baklažány plněné mletým masem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Baklažány oloupeme, seřízneme vršek a podélně rozpůlíme. Dužninu vydlabeme a rozmixujeme, vložíme do mísy, vydlabané půlky posolíme.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Všechno potom přidáme do mísy k rozmixovanému lilku, přidáme mleté maso, vejce, sůl, koření, prolisovaný česnek, sýr a podle potřeby zahustíme strouhankou.
  • 3
    Vzniklou směsí naplníme půlky baklažánů a rozložíme na sádlem vymazaný pekáč a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct na 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.