Baklažány plněné mletým masem
60 min.
Ingredience
- 4kusyLilek
- 250gramůMaso mleté - mix
- 1kusRohlíky bílé
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 5gramůOregano sušené
- 5gramůBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůSýr Parmezán
- 50gramůStrouhanka
- 30gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Baklažány oloupeme, seřízneme vršek a podélně rozpůlíme. Dužninu vydlabeme a rozmixujeme, vložíme do mísy, vydlabané půlky posolíme.
- 2Na pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Všechno potom přidáme do mísy k rozmixovanému lilku, přidáme mleté maso, vejce, sůl, koření, prolisovaný česnek, sýr a podle potřeby zahustíme strouhankou.
- 3Vzniklou směsí naplníme půlky baklažánů a rozložíme na sádlem vymazaný pekáč a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct na 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.