Barevné rizoto s cuketou
50 min.
Ingredience
- 1kusCuketa
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika žlutá
- 150gramůMrkev sterilovaná
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžícePetržel - nať
- 300gramůRýže loupaná
- 150gramůSýr Gouda 45%
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na části oleje orestujeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem, přidáme propláchnutou rýži, majoránku, tymián a zvolna vaříme, dokud rýže nezměkne. Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cuketu a očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku. Zeleninu krátce opečeme, vsypeme sterilovanou mrkev a měkkou rýži s cibulí. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme. Při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.