Bouillabaisse s mořským ďasem

65 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
13 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mořského ďasa omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na menší porce. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka. Brambory také omyjeme, očistíme a rozkrájíme na slabé plátky. Cherry rajčátka po omytí překrojíme na polovinu. Pažitku na jemno nasekáme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, jarní cibulku na něm osmahneme. Přidáme zbytek zeleniny, následně 5 minut dusíme. Nakonec přidáme bobkový list, pažitku, bazalku, sůl, pepř a šafrán.
  • 3
    Česnek oloupeme, najemno nasekáme a přidáme do hrnce k zelenině, povaříme ještě 10 minut.
  • 4
    V dalším kastrolu povaříme 500 ml portského vína s 500 ml vody.
  • 5
    Mořského ďasa přidáme k zelenině, 3 minuty dusíme. Poté rybu i zeleninu zalijeme vývarem z vína, na nízkém ohni vaříme ještě asi 15 minut.
  • 6
    Ciabattu nakrájíme na kostičky a na suché pánvi ji orestujeme.
  • 7
    Polévku servírujeme do připravených talířů a zdobíme osmaženou ciabattou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.