Bouillabaisse s mořským ďasem
65 min.
Ingredience
- 1kilogramMořský ďas
- 6kusůCibule
- 4kusyBrambory
- 8kusůRajčata
- 4lžíceOlej olivový
- 4kusyBobkový list
- 1špetkaBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaŠafrán
- 4stroužkyČesnek
- 500mililitrůVíno portské
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžícePažitka
- 200gramůCiabatta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
13 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Mořského ďasa omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na menší porce. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka. Brambory také omyjeme, očistíme a rozkrájíme na slabé plátky. Cherry rajčátka po omytí překrojíme na polovinu. Pažitku na jemno nasekáme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, jarní cibulku na něm osmahneme. Přidáme zbytek zeleniny, následně 5 minut dusíme. Nakonec přidáme bobkový list, pažitku, bazalku, sůl, pepř a šafrán.
- 3Česnek oloupeme, najemno nasekáme a přidáme do hrnce k zelenině, povaříme ještě 10 minut.
- 4V dalším kastrolu povaříme 500 ml portského vína s 500 ml vody.
- 5Mořského ďasa přidáme k zelenině, 3 minuty dusíme. Poté rybu i zeleninu zalijeme vývarem z vína, na nízkém ohni vaříme ještě asi 15 minut.
- 6Ciabattu nakrájíme na kostičky a na suché pánvi ji orestujeme.
- 7Polévku servírujeme do připravených talířů a zdobíme osmaženou ciabattou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.