Bouillabaisse s mořskými rybami
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůMořský ďas
- 300gramůRopušnice - filety
- 400gramůMořčák
- 4kusyBrambory
- 4kusyRajčata
- 4lžíceOlej olivový
- 4kusyBobkový list
- 1špetkaProvensálské koření
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusChilli paprička
- 300mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5stroužkůČesnek
- 1kusPažitka
- 1krajícChléb konzumní
- 8plátkůBageta
- 1špetkaŠafrán
- 0,5kusFenykl sladký - hlíza
- 0,5litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1089 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
85 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ryby rozdělíme na menší porce. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na tenké plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Fenykl omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Pažitku nasekáme nadrobno.
- 2Cibuli osmahneme na oleji, přidáme zeleninu a krátce podusíme. Přidáme bobkové listy, pažitku, provensálské koření, sůl, pepř a šafrán. Oloupeme česnek, 4 stroužky prolisujeme k zelenině a vše ještě 10 minut povaříme na mírném ohni.
- 3Víno převaříme s 1/2 l vody. Rybí maso přidáme k zelenině a 3 minuty podusíme. Podlijeme vroucím vývarem z vína, hrnec stáhneme a necháme stát ještě 15 minut.
- 4Poslední stroužek česneku utřeme s čili papričkou. Chléb namočíme do vody, vymačkáme a spolu s česnekem a čili papričkou rozmixujeme na pyré, při mixování přiléváme olej. Orestujeme bagetu a potřeme směsí, položíme na talíře a zalijeme polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.