Bouillabaisse s mořskými rybami

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1089 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
85 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby rozdělíme na menší porce. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na tenké plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Fenykl omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Pažitku nasekáme nadrobno.
  • 2
    Cibuli osmahneme na oleji, přidáme zeleninu a krátce podusíme. Přidáme bobkové listy, pažitku, provensálské koření, sůl, pepř a šafrán. Oloupeme česnek, 4 stroužky prolisujeme k zelenině a vše ještě 10 minut povaříme na mírném ohni.
  • 3
    Víno převaříme s 1/2 l vody. Rybí maso přidáme k zelenině a 3 minuty podusíme. Podlijeme vroucím vývarem z vína, hrnec stáhneme a necháme stát ještě 15 minut.
  • 4
    Poslední stroužek česneku utřeme s čili papričkou. Chléb namočíme do vody, vymačkáme a spolu s česnekem a čili papričkou rozmixujeme na pyré, při mixování přiléváme olej. Orestujeme bagetu a potřeme směsí, položíme na talíře a zalijeme polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.